A helyiség hőmérséklet helyes megválasztása

Alaposan fontoljuk meg, hogy hány fokra melegítjük fel a szobák levegőjét. A falakon átáramló hő veszteség arányos külső levegő és a helyiség hőmérsékletének különbségével. Ha termosztátot 1 ˚C-kal alacsonyabbra állítjuk az egy átlagos háztartás fűtés számláját kb. 6%-kal csökkenti.  A túlfűtött lakás nemcsak pazarló, hanem az egészségre ártalmas is.

Stand by – A lustaság ára

Ha valaki sok szórakoztató elektronikai berendezést használ, érdemes venni fáradságot és teljesen áramtalanítani őket, amikor nincsenek használatban. Ha pl. a TV-t csak a távirányítóval kapcsoljuk ki és nem a főkapcsolóval az attól még fogyaszt áramot, csak kevesebbet. Használjuk minden nap a főkapcsolót. Több fogyasztó esetén kényelmes lehet egy lekapcsolható elosztó. Ez a kis odafigyelés évente akár 10-20.000,- Ft-ot takaríthat meg a villanyszámlából.

 

Miért előnyös passzívházba fektetni?

A passzívházak egyre szélesebb körben elterjedtek Európa szerte, és hazánkban is népesedik a tábor. Azonban nem csak akkor lehet valaki passzívház tulajdonos, ha új házat építtet. Lehetőség van a régi házak, társasházak, panelek, ipari ingatlanok vagy bármilyen épület energiatakarékosabbá tételére.

Milyen előnyökkel jár, ha passzívház tulajdonossá válik?

  • Legalább 70%-os nem megújuló energia megtakarítás érhető el a passzívházak által.
  • Nem károsítja az egészséget, hiszen a megújuló természeti kincsek bevonásával valósul meg az otthoni kényelem fenntartása.
  • Csökkenti a vízhasználatot, mert az esővizet is felhasználhatóvá teszi, így nem kell az ivóvízzel autót mosni vagy locsolni.
  • Környezetkímélő, mivel nem tartalmaz szennyező anyagokat.
  • Nem drágább, mint egy hagyományos ház, ráadásul egészségügyi szempontból is jót tesz a szervezetnek.
  • A légfűtéses rendszernek köszönhetően szintén jelentős költségmegtakarítással számolhatunk.

A passzívházak segítségével kellemes otthont és környezetbarát épületet teremtünk, ezáltal Ön is óvhatja bolygónkat, miközben nem kell lemondania a megszokott komfortról. A passzívház egyszeri befektetés, és hamar megtérül az ára.

Amennyiben sikerült felkeltenünk érdeklődését, keressen fel minket elérhetőségeink valamelyikén és kérjen ajánlatot még ma!

brown line